Favoritt-apps til Android

En liten oppsummering av mine mest brukte Android-apps. Jeg vil oppdatere denne artikkelen etterhvert.

Locale

Dette er for meg en av de virkelige killer-appene til Android. Dette er det gamle profil-systemet du er vant til fra andre telefoner, på steroider; Du kan få telefonen til å reagere på situasjoner som endringer i batteristatus, hvem som ringer deg, telefonorientering, tidspunkt og lokasjon(!). Min telefon er satt opp til å automatisk gjøre ting som:

 • Skru på WiFi og bluetooth når jeg spaserer inn på jobben om morgenen, i tillegg til å skru volumet helt ned for ikke å irritere kolleger med ringing fra innkommende samtaler. Lysstyrken på skjermen skrus også helt ned for å spare batteri. Displayet synes helt fint innendørs uansett.
 • Skru volumet helt ned når jeg befinner meg på en av de lokale kinoene, kontorer der jeg regelmessig deltar i møter, og andre steder der en ringende telefon vil være irriterende eller pinlig.
 • Skru av volum og vibrasjon dersom 1) det er en ukedag, 2) telefonen er koblet til laderen og 3) klokken er mellom 23 og 7.30. Hva kan jeg si, jeg verdsetter nattesøvnen. :)
 • Ved hjelp av huskeliste-appen Astrid og Astrid’s Locale plug-in kan jeg få en varsling med oppgaver med en spesifikk tagg når jeg befinner meg i nærheten av en lokasjon – som f.eks Ikea eller Clas Ohlson.

Locale er stivt priset, med en prislapp på $10.99, men for meg var det verdt det.

Mer info her.

1881 Mobilsøk

For meg er det beste med denne appen at den viser hvem som ringer når du ikke har nummeret i kontaktlisten. Den kan også benyttes for manuelle oppslag i 1881. Appen ser dog ut til å ha en del utfordringer med stabiliteten om dagen. Mer her. Gule Sider har en tilsvarende app, men denne ble etterhvert så full av bugs og (for meg) lite nyttig funksjonalitet.

Waze

Et alternativ til navigering i Google Maps. Den har en sosial del som bla. lar deg dele trafikkstatus med andre brukere. Mer her.

Trafikanten

Bor du i Oslo og kjører kollektivt er dette en må-ha. Mer her.

My Tracks

Registrerer treningsdata ved hjelp av GPS-en og lar deg dele dataene med andre via Google Docs. Mer her.

NetCounter

Holder styr på hvor mye datatrafikk telefonen din forbruker, og kan gi advarsler om du nærmer deg grenser du har konfigurert inn. Kjekt for oss som ikke har en mobilplan med ubegrenset mobiltrafikk. her.

Spotify

Trenger jeg si mer? Mer her.

Thinking Space

Super mind mapping-app. Mer her .

Remember The Milk

Huskelisteapplikasjon som fungerer suverent for GTD. Krever dog at du er betalende kunde. Mer her.

SqueezeControl

Med denne kan man benytte telefonen som kontroller for Logitechs SqueezeBox-serie. Mer her.

Chrome to Phone

Lar deg enkelt sende lenker, kart, tekst og telefonnummer direkte fra PC til telefonen. Plugins som benytter denne appen finnes til både Chrome og Firefox. Mer her.

ACast

Podcast-avspiller og RSS-leser. Mer her.


Advarsel: Skamløs egenreklame!

Putter disse i en egen seksjon, da de ikke bare er nyttige, men laget av meg.

Bysyklist Oslo

Finner ledige låser eller bysykler i Oslo. Dette er faktisk en av appene jeg har aller mest nytte av gjennom sommerhalvåret. Mer her.

Næringsinnhold

Lar deg raskt slå opp næringsinnholdet i over 1000 matvarer. Mer her

Headphone Action

Starter en valgfri app (f.eks Spotify?) når du plugger i hodetelefonene. Mer her

5 thoughts on “Favoritt-apps til Android

 1. Lol, locale byrja kosta pengar og er ufritt. Det locale gjer var alltid grunnen til at eg skaffa meg ein fri telefon; men locale fungerte so dårleg (tok masse batteri, var treig med lokasjonsinnstillingar osb.) at eg ikkje brukte han skikkeleg.

  No fær eg sjå etter ein enklare variant som er fri :-)

  Takk for NetCounter, den skal eg leggja til.

  Eg brukte Bysykkelappen då eg budde i Oslo.

 2. At Locale skal bruke fryktelig mye batteri skjønner jeg ikke – etter 1 døgn og 17 timer uten lading vises ikke Locale engang på oversikten over hva som har brukt batteri. Tvert i mot bruker jeg appen for å spare batteri, ved å skru av bluetooth/WiFi utenfor definerte områder og justere ned lysstyrken på steder/tider av døgnet der man uansett ikke trenger full guffe for å lese av displayet.

  Dette med at lokasjonsinstillingene kun oppdaterer seg hvert 10. minutt i Locale, er vel rett og slett for å spare batteriet. Dog burde det kanskje vært mulig å stille på det selv.

  Si gjerne fra om du finner en fri variant!

 3. Oooh, den Locale-appen fekk meg nesten til å vurdere å gå for ein HTC Desire istadenfor iPhone4 som neste telefon. _Nesten_.

  Men bra review :)

 4. Takk for gode apps-forslag, 4 nye er innstalert på min Galaxy. I tillegg blir jeg storbruker av sykkel til sommeren :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *